Squash og aubergine på grill med tomatpesto
Køb evt. en god færdiglavet tomatpesto, hvis det skal gå hurtigt. Server de grillede grøntsager til stegt lamme- eller oksekød, fx en hakkebøf.
Tilberedning
60+ min - 4 personer
Udblød tomaterne 1 time i koldt vand.
Skær grøntsagerne i 1 cm tykke skiver på skrå.
Kom de udblødte tomater og hvidløg i en foodprocessor med olien. Smag til med salt og peber.
Pensl grøntsagerne med pestoen og grill dem gyldne – ca. 5 min. på hver side.
Server citronbåde og resten af pestoen til.
Grøntsagerne kan også tilberedes på en grillrist under ovnens grill. Vend dem en gang undervejs.
Energi pr. person:
700 kJ (160 kcal)
Fordelt på:
Protein 9%
Kulhydrat 28%
Fedt 63% (11 g)
Frugt og grønt pr. person:
Ca. 225 g