Sprøde lakseruller med ovnbagte gulerødder og champignon
Tilberedning
60 min - 4 portioner
- Skræl kartoflerne og kog dem møre. Hæld vandet fra, lad dem afkøle en smule og mos dem med en gaffel.
- Kom laksen i et ovnfast fad med lidt olie i bunden. Bag laksen i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 25 minutter. Når laksen er færdig findeler du den med en gaffel.
- Riv løget på den fine side af rivejernet. Bland kartoflerne med løg, ketchup, mayonnaise og lidt peber. Tilsæt laksen og rør forsigtigt rundt.
- Med hænderne former du små lakseruller af hele blandingen. Tril hver rulle i melet, dyp i æg og rul derefter i raspen.
- Kom olie på en slip-let pande og steg fiskerullerne i 2-3 minutter på hver side indtil de er gyldne.
- Skrub gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Kom gulerødderne på en bageplade med bagepapir på. Vend dem i lidt olie og drys til sidst med lidt salt.
- Bag gulerødderne i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 25 minutter.
- Vask champignonerne og fjern stokken. Fyld hver svamp med en lidt revet ost. Kom svampene i ovnen sammen med gulerødderne 10 minutter inden gulerødderne er færdige (læg dem ved siden af gulerødderne).
- Tag maden ud og server sammen med lakserullerne og lidt creme fraiche.
TIP Få gerne dit barn til at hjælpe dig med at lave lakserullerne. Det er en god sensorisk øvelse at forme dem med hænderne.
Opskrift og foto: Charlotte Seeger