Den klassiske spinat tærte får her følgeskab af stegte svampe og en god cremet ost.

Spinattærte med feta og svampe
Ingredienser
4-6 personer
Fuldkornstærtebund
75 g grahamsmel
75 g hvedemel
½ tsk salt
75 g smør
2 spsk koldt vand
Fyld
500 g frossen helbladet spinat
1 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
100 g feta
3 æg
2 dl cremefraiche
salt og peber
75 g revet ost
Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek
Spinattærte med feta og svampe
Tærtebund
- Bland grahamsmel, hvedemel og salt sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Saml dejen hurtigt med koldt vand. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile ca. 30 minutter i køleskabet.
- Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Træk det ene stykke bagepapir af og vend det andet med den udrullede mørdej nedad henover en smurt tærteform ca. 22 cm i diameter. Træk forsigtigt bagepapiret af og tryk dejen godt ned i formen, så den kommer op ad kanten. Prik dejen til spinattærten med en gaffel. Læg et stykke bagepapir over bunden og fyld den med tørrede bønner eller tærtekugler. Bag tærtebunden ved 200 grader i ca. 12 minutter. Fjern bønner og bagepapir.
Fyld
- Rens svampene. Damp spinaten i en gryde ved svag varme.
- Varm olien på en pande og rist svampe med presset hvidløg ved god varme i ca. 3 minutter. Tag panden af varmen.
- Rør æg med creme fraiche. Vrid spinaten fri for vand og vend i æggemassen sammen med svampe og fetaost skåret i tern. Krydr med salt og peber. Fordel grøntsags fyldet på tærtebunden og drys osten over.
- Bag spinat tærten i midten af ovnen i ca. 25 minutter.
Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek