Den klassiske spinat tærte får her følgeskab af stegte svampe og en god cremet ost

Tilberedning

60+ min - 4-6 personer

Tærtebund

  1. Bland grahamsmel, hvedemel og salt sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Saml dejen hurtigt med koldt vand. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile ca. 30 minutter i køleskabet. 
  2. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Træk det ene stykke bagepapir af og vend det andet med den udrullede mørdej nedad henover en smurt tærteform ca. 22 cm i diameter. Træk forsigtigt bagepapiret af og tryk dejen godt ned i formen, så den kommer op ad kanten. Prik dejen til spinattærten med en gaffel. Læg et stykke bagepapir over bunden og fyld den med tørrede bønner eller tærtekugler. Bag tærtebunden ved 200 grader i ca. 12 minutter. Fjern bønner og bagepapir.

Fyld

  1. Rens svampene. Damp spinaten i en gryde ved svag varme. 
  2. Varm olien på en pande og rist svampe med presset hvidløg ved god varme i ca. 3 minutter. Tag panden af varmen.
  3. Rør æg med creme fraiche. Vrid spinaten fri for vand og vend i æggemassen sammen med svampe og fetaost skåret i tern. Krydr med salt og peber. Fordel grøntsags fyldet på tærtebunden og drys osten over.
  4. Bag spinat tærten i midten af ovnen i ca. 25 minutter. 

Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.