• Opskrifter
  • Gode råd
  • Frugt og grønt i sæson
  • Temaer
  • Madplan
  • Login
  • Opskrifter
  • Gode råd
  • Frugt og grønt i sæson
  • Temaer
  • Madplan
  • Login
tærte med spinat, svampe og ost

Spinattærte med feta og svampe

Du skal være logget ind for at gemme opskriften.
Vil du logge ind?

    Den klassiske spinat tærte får her følgeskab af stegte svampe og en god cremet ost.

    Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
    Vil du logge ind?
    • (0)
    60+ min
    Apr – Okt
    Dagligt grønt
    Vegetar

    Ingredienser

    4-6 personer

    Fuldkornstærtebund

    75 g grahamsmel
    75 g hvedemel
    ½ tsk salt
    75 g smør
    2 spsk koldt vand

    Fyld

    500 g svampe, gerne forskellige slags
    500 g frossen helbladet spinat
    1 spsk olivenolie
    1 fed hvidløg
    100 g feta
    3 æg
    2 dl cremefraiche
    salt og peber
    75 g revet ost

    Opskrift og styling: Lone Kjær
    Foto: Henrik Freek

    Spinattærte med feta og svampe

    Tærtebund

    1. Bland grahamsmel, hvedemel og salt sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Saml dejen hurtigt med koldt vand. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile ca. 30 minutter i køleskabet. 
    2. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Træk det ene stykke bagepapir af og vend det andet med den udrullede mørdej nedad henover en smurt tærteform ca. 22 cm i diameter. Træk forsigtigt bagepapiret af og tryk dejen godt ned i formen, så den kommer op ad kanten. Prik dejen til spinattærten med en gaffel. Læg et stykke bagepapir over bunden og fyld den med tørrede bønner eller tærtekugler. Bag tærtebunden ved 200 grader i ca. 12 minutter. Fjern bønner og bagepapir.

    Fyld

    1. Rens svampene. Damp spinaten i en gryde ved svag varme. 
    2. Varm olien på en pande og rist svampe med presset hvidløg ved god varme i ca. 3 minutter. Tag panden af varmen.
    3. Rør æg med creme fraiche. Vrid spinaten fri for vand og vend i æggemassen sammen med svampe og fetaost skåret i tern. Krydr med salt og peber. Fordel grøntsags fyldet på tærtebunden og drys osten over.
    4. Bag spinat tærten i midten af ovnen i ca. 25 minutter. 

    Opskrift og styling: Lone Kjær
    Foto: Henrik Freek

    Bedøm opskriften

    Kan du lide opskriften? Bedøm den her.

    Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
    Vil du logge ind?

    Del opskriften

    Del opskriften med dine venner på Facebook eller Pinterest

      • Prøv også

      • Tomattærte med feta og rosmarin

        Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
        Vil du
        logge ind?
        • (0)
      • tærte med spinat, svampe og ost

        Spinattærte med feta og svampe

        Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
        Vil du
        logge ind?
        • (0)
      • Fransk løgtærte med porre - galette opskrift

        Fransk løgtærte - Galette med timian og gedeost

        Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
        Vil du
        logge ind?
        • (0)
      • Madtærte med timian og champignon - Opskrift på svampetærte - Sæson

        Svampetærte

        Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
        Vil du
        logge ind?
        • (0)

      Bag hjemmesiden sæson.dk står Dansk Gartneri, som bl.a. står for frugt- og grøntbranchens fælles markedsføring.

      Hjemmesiden sætter fokus på sæsonens frugt og grønt, og inspirerer med opskrifter, viden om frugt og grønt samt masser af tips til forbrugerne og især børnefamilierne til en grønnere hverdag.

      Dansk Gartneri
      Axeltorv 3
      1609 København V
      saeson@danskgartneri.dk

      Tilmeld nyhedsbrev
      • Persondatapolitik
      • Cookies