Risotto med spinat | Risotto opskrift | Sæson
En smuk grøn risotto der er en fryd for øjet og som smager helt vidunderligt. Servér endelig med masser af revet fast modnet ost, som tilføjer umami og salt til retten.

Tilberedning

30 min - 4 pers.

  1. Hak løg fint.
  2. Tag en mellemstor tykbundet gryde og stil den på medium varme. 
  3. Kom smør og olivenolie i og lad det smørret smelte.
  4. Tilsæt løg. Steg i ca. 1 minut, uden at løgene tager farve.
  5. Kom risottorisene ved og steg yderligere i ca. 2 minutter.
  6. Tilsæt hvidvin og lad det fordampe. 
  7. Tilsæt hønsefonden lidt ad gangen, ca. 1 dl ad gangen indtil risene har absorberet væsken. ca. 18-20 minutter.
  8. Skyl babyspinaten. 
  9. Tag 50 g spinat og blend det med 75 g vand til en grøn væske. 
  10. Riv den fast modnede ost.
  11. Lige inden risottoen er færdig tilsættes den grønne væske og revet ost. Rør rundt i ca. 1,5 minut.
  12. Tag gryden af blusset og tilsæt resten af den friske babyspinat.
  13. Smag til med salt, friskkværnet peber og citronsaft. 

Opskriftudvikling, styling og foto: Maria Charlotte Larsen

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.