Turens bedste sandwich er hjemmelavet. Bag bagels en dag, hvor du har god tid og opbevar dem i fryseren, så er du næsten altid klar til strandturen.

Tilberedning

60+ min - 12 stk

  1. Skyl spinaten godt og damp den i en gryde i det vand som hænger ved. Hak spinaten og vrid den fri for vand. 
  2. Hæld kærnemælk og vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt olie, honning, salt, spinat og solsikkefrø. Ælt først ølandshvede i væsken. Tilsæt melet lidt af gangen, men hold noget af melet tilbage til senere. Ælt dejen til den er glat og smidig. Stil dejen tildækket et lunt sted i 1 time. 
  3. Ælt dejen igennem på et meldrysset bord. Del den i 12 stykker og tril dem til boller. Lav et hul i midten af bollerne med pegefingeren. Alternativt trilles dejen til aflange pølser. Fugt den ene ende med vand og sæt pølserne sammen til ringe. Klem enderne godt sammen. Lad brødene hæve på bageplader med bagepapir i ca. 15 minutter. 
  4. Sæt en stor gryde vand over kog.  Tænd ovnen på 225 grader. Sænk forsigtigt 2 bagels ad gangen ned i det kogende vand og kog i 2 minutter. Tag dem op med en hulske og lad dem afdryppe. Fordel de forkogte bagels på bagepladerne. Pensl ringene med sammenpisket æg og bag i ovnen i 15-20 minutter til de er gyldne.

Opskrifter og styling Lone Kjær
Foto: Henrik Freek 

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.