Virkelig lækre og luftige spinatboller. Lige til at tage med i madpakken eller på farten.


Tilberedning

+60 min - 12 stk

Opløs gæren i 2 dl lunkent vand. Skyl spinaten godt, og vrid den for overskydende vand. Blancher den let, hvorefter du blender den fint til en grøn ”grød”.
Køl den lidt af. Tilsæt spinat, sirup, salt og mel til gærblandingen. Hold lidt af melet tilbage, og tilsæt på skift vand og mel, til dejen bliver glat og jævn. Dejen skal være ret fast i det. Ælt den godt igennem i 5-10 minutter ved lav hastighed på en røremaskine. Lad dejen hæve
i 1 time under klæde et lunt sted.

Steg baconskiverne, til de er næsten færdig stegte. Sørg for at dryppe dem af for overskydende fedt – tør eventuelt efter med køkkenrulle. Blend den stegte bacon i en minihakker, så det bliver til fint krymmel. Form dejen i 12 ens boller, og stik et hul med fingeren i midten af hver. Udvid forsigtigt hullet, til det er ca. 3 cm i diameter. Lad dem efterhæve i ca. 15 minutter. Bring 2 l vand samt sukker og salt i kog ved middel varme. Kog dine bagels i 1 minut på hver side. Du kan koge tre ad gangen. Pensl dem med æg, og drys baconkrymmel over. Bag dem i 20-25 minutter ved 220 grader i en varmluftsovn.
Dæk dem eventuelt til med folie efter de første 10 minutter for at undgå,at de bliver for mørke.

Tip
Hvis du ønsker en sprødere bagel, kan du under bagningen spraye vand over brødene i ovnen med en forstøver et par gange.

 

Opskrift & foto er venligst udlånt fra bogen "Den store Bagedyst" af Annemette Sæson 2

Læs mere om

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.