Spicy hokkaidosuppe med sesamkål
Årets græskarsuppe koges på mild hokkaido tilsat et spicy asiatisk twist. Server suppen med en sprød lækker topping af lynstegt kål.
Tilberedning
30 min. - 4 pers.
Skær græskarkødet i tern ca. 2 x 2 cm. Pil og hak løget.
Varm olien i en gryde, tilsæt karrypasta og svits løg, presset hvidløg og ingefær et par minutter. Tilsæt græskar og hæld bouillon på. Lad suppen simre under låg ved svag varme i ca. 20 min. til græskarkødet er mørt.
Tag gryden af varme og blend til en ensartet suppe. Sæt gryden tilbage på varmen. Tilsæt kokosmælk og varm suppen op. Smag suppen til med salt, peber og limesaft.
Fjern de yderste blade og stokken fra kålen og snit kålen fint. Skær æblerne i skiver. Varm olien på en pande og steg kålen ved god varme. Tilsæt sojasauce og vend rundt. Tilsæt æbler og tag kålen af panden før den vendes med sesamfrø, finthakket koriander og peanuts.
Server suppen med sesamkål og naanbrød.
Foto og styling: Lone Kjær
Foto: Line Falck