Den hjemmelavede pizza bliver ikke ringere af, at du bruger grahamsspelt/spelt i dejen - det giver bare den velkrydrede pizza et mere rustikt præg og mere kornsmag.

Speltpizza med spegeskinke og babyleaves
Ingredienser
4 pers.
Dej
25 g gær
3 dl vand
3/4 tsk salt
200 g grahamsspeltmel eller almindelig grahamsmel
300 g hvedemel
Tomatsauce
1 løg
1 ds. flåede, hakkede tomater
2 fed hvidløg
1 tsk oregano
3/4 tsk salt
Peber
Fyld
200 g reven mild ost max. 30+(17 %)
2 tsk tørret oregano
spsk olivenolie
100 g feldsalat
150 g spegeskinke
Tilbehør
Grøntsagsstænger af 300 g gulerødder.
Opskrift og styling: Bente Nissen Lundsgaard
Foto: Martin Dyrløv
Tilberedning
1
2
3
4
5
Tip
Varm pladen op i ovnen inden du lægger pizzaerne på, det giver en sprødere bund.