Speltpizza med spegeskinke og babyleaves
Den hjemmelavede pizza bliver ikke ringere af, at du bruger grahamsspelt/spelt i dejen - det giver bare den velkrydrede pizza et mere rustikt præg og mere kornsmag.
Tilberedning
60+ min - 4 personer
Udrør gæren i lunkent vand. Rør salt i. Tilsæt melet og ælt dejen smidig. Lad dejen hæve ca. 1 time. Hvis du har tid kan dejen også hæve i køleskab 10 timer. Tag dejen ud 1 time før den skal formes.
Lav 4 kugler af dejen og læg dem på et meldrysset bord. Tryk dejen flad til cirkler med hænderne. Rul nu dejen ud til den er ca. ½ cm tyk. Læg dejen over på bagepapir.
Hak løget. Kog alle ingredienserne til tomatsaucen sammen. Rør i gryden jævnligt. Det tager 6-8 min. Saucen skal være tykflydende.
Fordel tomatsaucen over pizzabundene. Fordel osten over. Drys oregano over og dryp med olivenolie. Bag pizzaerne ved 225 gr. på midterste ovnribbe ca. 20 minutter.
Afkøl pizzaerne lidt. Fordel spegeskinke og godt skyllet og afdryppet babyleaves over pizzaerne.
Tip
Varm pladen op i ovnen inden du lægger pizzaerne på, det giver en sprødere bund.
Energi pr. person: 3150 kilojoule (790 kcal)
Energifordeling:
Protein: 37 g- 20 %
Kulhydrat: 111 g- 60 %
Fedt: 17 g - 20 %
Grøntsager pr. person: 220 g
Opskrift og styling: Bente Nissen Lundsgaard
Foto: Martin Dyrløv