Sommersuppe af den første høst
Tilberedning
30 min - 4 pers.
- Rens porren ved at skære den over på langs og skylle godt mellem lagene for at fjerne eventuel jord. Skær i tynde skiver.
- Varm en stor gryde op, kom godt med olivenolie i, og steg den fintsnittede porre ved lav til middel varme med et godt drys salt. Rør rundt jævnligt. Porren må ikke tage farve.
- Bælg imens ærterne og sæt til side.
- Skyl kartoflerne og skær i små mundrette stykker. De skal være nogenlunde ens i størrelsen. Sæt til side.
- Hak hvidløget fint, og tilsæt til gryden sammen med chili flakes (valgfrit), når porren er faldet helt sammen. Steg videre ved lav varme i 3-5 minutter.
- Tilsæt hvidvin og lad koge godt igennem.
- Tilsæt grøntsagsfond, fløde, soja og kartofler.
- Lad suppen simre i 6-8 minutters tid under låg, eller til kartoflerne er næsten møre.
- Imens skylles gulerødderne og skæres i tynde skiver (behold endelig skrællen på). Sæt til side.
- Skyl krydderurterne og hak fint. Sæt til side.
- Skyl spinat eller mangold og hak groft. Gem sammen med ærterne.
- Når kartoflerne stadig har lidt bid tilsættes gulerødderne til suppen. Kog op.
- Smag suppen til med salt og peber.
- Vend ærter og spinat/mangold i suppen og kog suppen op.
- Sluk for varmen og vend krydderurterne i. Gem 1/4 af krydderurterne til topping.
- Servér suppen med olivenolie, krydderurter og ekstra chili flakes som topping. Servér godt brød til.
Opskriftudvikling, styling og foto: Camilla Skov