Denne superlækre rabarberlagkage tager lidt tid at lave, men den er det hele værd! Fyldt med en frisk smag af let syrlig rabarber.</p>

Sommerlagkage med nøddebunde og rabarber
Ingredienser
12 personer
Crunchy nøddebund
100 g pistacienødder
100 g blødt smør
100 g hvedemel
100 g sukker
½ tsk. bagepulver
Blød bund
125 g pasteuriserede æggeblommer
80 g sukker
1¼ tsk. bagepulver
125 g hvedemel
65 g finthakkede pistacienødder
250 g pasteuriserede æggehvider
Marcipanovertræk
500 g marcipan
250 g flormelis
35 g glukose
Hvid kardemommemousse
3-4 blade husblas
25-35 kardemommekapsler
200 g hvid chokolade
1 æggeblomme
1 æg
2½ dl fløde
Rabarberkompot
1 stor håndfuld mynteblade
325 g friske rabarber
100 g sukker
korn af 1 vaniljestang
saft og skal af 2 økologiske citroner
3 blade husblas
Royal icing
1½ æggehvider
200 g flormelis
brun og gul farvepasta
Ovntørrede rabarber
3 rå rabarberstilke
Samling af kagen
3 dl fløde til opsmøring
Opskrift & foto venligst udlånt fra bogen "Den store Bagedyst" af Tobias Hamann