Rabarber lagkage med lækker og sprød nøddebund | Sæson
Denne superlækre rabarberlagkage tager lidt tid at lave, men den er det hele værd! Fyldt med en frisk smag af let syrlig rabarber.


Tilberedning

+60 min - 12 pers.

Nederste crunchy nøddebund
Hak pistacienødderne groft. Sørg for, at smørret er blødt. Bland alle ingredienser med hænderne. Tryk dejen ud i en springform på 24 cm i diameter. Bag bunden i en varmluftsovn ved 180-190 grader i ca. 15 minutter. Lad bunden køle af.

Blød bund
Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt. Sigt de tørre ingredienser i blandingen. Tilsæt nødderne. Pisk i en separat skål æggehviderne stive. Vend forsigtigt hviderne i blandingen, til der ikke længere er klumper. Kom dejen i en springform på 24 cm i diameter. Bag bunden i en varmluftsovn ved 190 grader i 30 minutter. Lad den køle af, og del den i to.

Marcipanovertræk
Bland ingredienserne på røremaskine med dejkrogen. Eller bland dem på et bord. Lad massen hvile i en god time. Tag noget fra til rosenpynt og rabarberblade.

Hvid kardemommemousse
Udblød husblassen i koldt vand. Rist kardemommekapslerne på en pande ved middel varme. Kapslerne må endelig ikke blive mørke, men er færdige, når de dufter kraftigt. Stød kapslerne i en morter. Tag skallerne fra. Smelt chokoladen i vandbad – kom kardemommen i den smeltede chokolade. Varm æggene op over vandbad til 65-70 grader. Pisk med piskeris under opvarmningen. Kom husblassen i æggemassen. Pisk atter. Bland æggemassen med smeltet chokolade. Pisk godt. Tilsæt en smule af den letpiskede fløde. Pisk. Pisk. Pisk. Hæld hele herligheden tilbage i fløden. Pisk en sidste gang. Din mousse er klar.

Rabarberkompot
Kog alle ingredienserne, bortset fra husblas, i 10-15 minutter, og vej kompotten af. Der skal være ca. 450 g i alt. Tilsæt husblas, og lad kompotten køle af.

Royal icing
Pisk æggehvider og flormelis på røremaskine til en fast/sej konsistens.

Marcipanroser
Indfarv marcipanen i ønsket farve. Rul kugler, og tryk dem flade og tynde med tomlen. Fold små og store roser.

Marcipanrabarberblad
Find et lille, frisk rabarberblad. Tryk det ned i et stykke udrullet marcipan. Tryk årerne mere tydelige med en lille kniv eller enden på en gaffel, og gør ”bladet” levende med pensel og pulverfarve. Anret det på kagen, og få det til at bølge. Lad bladet akkompagneres af en frisk rabarberstilk for at give et samspil mellem natur og marcipan.

Ovntørrede rabarber
Lav fine, lange rabarberstrimler med en æbleskræller. Bag dem ved 100 grader i ca. 2 timer.

 

Opskrift & foto venligst udlånt fra bogen "Den store Bagedyst" af Tobias Hamann

Læs mere om

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter Tilføj til madplan

Sommerlagkage med nøddebunde og rabarber

Tilføj denne opskrift
til dine farvoritter?

Tilføj til favoritter Tilføj til madplan
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.