Alle ingredienser har noget med tallet to. Supernemt at huske

Tilberedning

30 min - 15 stk.

Tænd ovnen på 200 grader.

Skær smørret i mindre stykker. Blend mel, smør, sukker, æg, bagepulver, vaniljesukker og mælk i foodprocessoren. Tilsæt evt. lidt ekstra mælk, hvis dejen er for fast.

Tag knivbladet op og rør forsigtigt tre fjerdedel af bærrene i dejen med en ske – resten bruger du til pynt.

Fordel dejen i muffinforme med en spiseske og tryk de resterende bær lidt ned i toppen.

Bag midt i ovnen i ca. 20 minutter, til kagerne er gyldenbrune.

Tip
Du kan bruge rabarber og andre bær i stedet for solbær. Rabarber, jordbær, brombær og kirsebær skærer du i ret små stykker først. Prøv også varianten med små æble- eller blommestykker og kanel.

Opskrift udviklet af Anne Mette Ehlers
Foto: Henrik Freek

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.