Opskrift på sprøde thaiforårsruller med friskt grøntsagsfyld

Lækre sprøde thai ruller er sjove at lave selv. Det tager lidt tid, men tag børnene med i køkkenet og lade dem være med til at lave fyldet og rulle rullerne og rulle


Tilberedning

45 min - 4 personer

Varm 1 spsk olie op i en dyb stegepande. Rens champignonerne og hak dem på et skærebræt. Svits champignoner sammen med presset hvidløg, revne gulerødder, fintsnittet kål, fishsauce, sojasauce, sukker og 1 tsk finthakket chili i ca. 5 minutter. Hæld blandingen op i en sigte og lad evt. overskydende væske dryppe fra. Afkøl blandingen og vend bønnespirerne i.

Kog glasnudlerne efter anvisning på emballagen og afdryp dem i en sigte. Hak dem groft og vend dem i champignonblandingen. 

Læg en dejplade på et skærebræt, så det ene hjørne peger ind mod dig selv. Kom 1 stor spsk fyld på midten af dejpladen. Pensl med æggehvide på kanterne og fold pladens sider ind over fyldet. Pensl igen. Herefter rulles dejen sammen om fyldet til små ruller. Fortsæt på denne måde med resten af fyldet.

Varm olien op i en gryde, 2 cm op ad grydens kant er nok. Det skal være så varmt at et franskbrødsstykke bliver gyldent på et minuts tid. Frituresteg rullerne til de er sprøde og gyldne. Læg dem til afdrypning på køkkenrulle. Hav altid et tungt grydelåg klar, hvis du skulle være så uheldig at der går ild i olien. Læg låget over. Sluk for gryden. Sprøjt aldrig vand på brændende friture. 

Snit kålen fint. Skær tomaterne i tern og agurken i små stave. Snit løgene. Bland ingredienserne til salaten. Pisk marinaden sammen og vend i salaten. 

Server rullerne med sød chili-blommesauce og salat. 

Tip
Forårsrullepladerne kan købes frosne i specialbutikker.

Du kan bruge fillodej, hvis du ikke kan få fat i de rigtige dejplader. Så skær dem til så størrelsen passer. Læg 2 plader ovenpå hinanden.

Har du ikke smagt fishsauce før, så bliv ikke forskrækket over den ret stærke fiskeduft. Når saucen kommer i mad, giver den den helt rigtige thaismag.

Opskrift og styling: Bente Nissen Lundsgaard
Foto: Henrik Freek 

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.