Lækre sprøde thai ruller er sjove at lave selv. Det tager lidt tid, men tag børnene med i køkkenet og lade dem være med til at lave fyldet og rulle rullerne og rulle

Små sprøde thaiforårsruller
Ingredienser
4 pers.
1 spsk olie
250 g champignon
1 fed hvidløg
100 g gulerødder
150 g hvidkål eller spidskål
4 spsk fishsauce
1 spsk sojasauce
1 spsk sukker
1 rød chili
50 g bønnespirer
50 g glasnudler
12-16 forårsrulleplader, Tyj spring roll pastry 19x19 cm
1 æg
Olie til friturestegning
Salat
150 g hvidkål eller spidskål
3 tomater
1 agurk
2 forårsløg
Evt. frisk koriander
Marinade
2 spsk limesaft
2 spsk fishsauce, kan udelades
1 fed hvidløg
½ tsk salt
Tilbehør
Kogte jasminris evt. fuldkorn, sød chilisauce.
Opskrift og styling: Bente Nissen Lundsgaard
Foto: Henrik Freek
Tilberedning
Tip
Forårsrullepladerne kan købes frosne i specialbutikker.
Du kan bruge fillodej, hvis du ikke kan få fat i de rigtige dejplader. Så skær dem til så størrelsen passer. Læg 2 plader ovenpå hinanden.
Har du ikke smagt fishsauce før, så bliv ikke forskrækket over den ret stærke fiskeduft. Når saucen kommer i mad, giver den den helt rigtige thaismag.