Sandwichbollerne er bløde og gode, fordi de er flade og derfor kan fyldes heeeelt op! Og så kan man stadig bide over dem. De passer til alt fra ostemadder til burger og sandwich. Nåh ja, og så er der blomkål i.

Tilberedning

+60 min - 12 stk

  1. Rør gæren ud i lunet vand. Brug ikke vand fra hanen, men kog lidt vand op, og bland det med koldt vand, til det er ca. 37 grader.
  2. Tilsæt sukker, salt og smeltet smør og derefter blomkål og mel. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet, men nok til at kunne ælte dejen blank og glat. Lad dejen hæve i 1 time.  
  3. Rul dejen ud til en tykkelse på ca. ½ cm, og tryk cirkler ud til burgerboller. De skal være ca. 8-10 cm i diameter. Brug en skål eller en udstikker.
  4. Lad bollerne hæve på en bageplade i ca. 1 time. 
  5. Pensl bollerne med æg pisket med koldt vand og drys eventuelt med sesamfrø.
  6. Bag bollerne ved 220 grader i 10-12 minutter, indtil de er gyldne. Tag bollerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.
  7. Flæk bollerne, og brug dem straks, frys dem eller opbevar dem i en plasticpose i et par dage.

Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen "Super Snacks" af Louisa Lorang

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.