Sandwichboller
Tilberedning
+60 min - 12 stk
- Rør gæren ud i lunet vand. Brug ikke vand fra hanen, men kog lidt vand op, og bland det med koldt vand, til det er ca. 37 grader.
- Tilsæt sukker, salt og smeltet smør og derefter blomkål og mel. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet, men nok til at kunne ælte dejen blank og glat. Lad dejen hæve i 1 time.
- Rul dejen ud til en tykkelse på ca. ½ cm, og tryk cirkler ud til burgerboller. De skal være ca. 8-10 cm i diameter. Brug en skål eller en udstikker.
- Lad bollerne hæve på en bageplade i ca. 1 time.
- Pensl bollerne med æg pisket med koldt vand og drys eventuelt med sesamfrø.
- Bag bollerne ved 220 grader i 10-12 minutter, indtil de er gyldne. Tag bollerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.
- Flæk bollerne, og brug dem straks, frys dem eller opbevar dem i en plasticpose i et par dage.
Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen "Super Snacks" af Louisa Lorang