Samosa er perfekte at tage med på farten. Filodej fås på frost i de fleste velassorterede supermarked

Tilberedning

45 min - 12 stk.

Tænd ovnen på 200 grader.

Rens porrerne og skær dem i ringe. Skyl porrerne godt.

Snit kålen fint. Brug et mandolinjern, hvis du har det. Pil og hak løget fint. 

Varm olien i en gryde og brun karry heri. Svits løg sammen med presset hvidløg, uden at det tager farve. Tilsæt porre og kål og svits yderligere et øjeblik. Krydr med salt og peber. 

Klip hver plade filodej i fire stykker, så du har 12 aflange stykker i alt. Filodejen går nemt i stykker, derfor er det godt altid at have en ekstra plade arbejdsklar. Gem dejen i et fugtigt viskestykke. 

Tag et stykke filodej. Pensl dejen med olivenolie. Kom ca. 2 spsk fyld i nederste højre hjørne. Fold venstre nederste hjørne hen, til du rammer højre side af dejen. Fold nu højre hjørne opad, så der dannes en trekant. Fortsæt opad, så alle sider er lukkede. Gentag med resten af dejen. 

Læg pakkerne på en bageplade med bagepapir og pensl med olivenolie. Bag filodejspakkerne i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde.

Rør yoghurt med presset hvidløg og hakkede urter. Smag til med salt og peber. Server samosa med yoghurt. 

Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.