En saltet bærtærte med stegte løg. Sammenspillet mellem det salte, den modne ost og det søde er helt fantastisk!

Salt bærtærte med stegte løg og modnet ost
Ingredienser
5 personer
Mørdejen
75 g rugmel
75 g speltmel
50 g smør
1 tsk salt
100 g skyr
Fyldet
200 g
zittauerløg
1 tsk olivenolie
2 fed hvidløg
1 tsk
finthakket, frisk timian
salt og peber
2 æg
¾ dl fløde
½ dl vand
salt og friskkværnet peber
1 knivspids muskatnød
Topping
1 tsk olivenolie
50 g fast ost i spåner, f.eks. Digekrone eller Vesterhavsost
Opskrift: Frugtformidlingen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen, Foto: Betina Hastoft.
Mørdejen
1
2
3
Fyldet
1
2
3
4
Topping
1
2
Tip
Bruger du små løg, så skal de deles i kvarte.
Server tærten som en selvstændig ret med en sprød salat eller som tilbehør til stegt kylling.