Nyd en næsten klassisk salat nicoise med bagt laks i stedet for tun. Server salaten med sæsonens bedste grøntsager.

Tilberedning

30 min - 4 personer

Damp laksen i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter. Kog æggene i ca. 12 minutter. Afkøl og pil dem.
Skyl salaten og afdryp. Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand i 2 minutter. Afdryp bønnerne og hæld koldt vand over. Halver cherrytomaterne og skær kartoflerne i mindre stykker.

Vend salat med kartofler, bønner, cherrytomater, æg skåret i kvarte, kapers og oliven. Del laksen i flager og fordel over salaten.

Pisk ingredienserne til dressingen sammen og dryp over salaten.

Server salaten med brød.

Frugt og grønt pr. person: ca. 130 g

Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek

 

Læs mere om

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.