Rå jordskokker og æbler passer godt sammen i salater – også når de som her bliver vendt i en skøn dressing. Brug evt. et mandolinjern til jordskokkerne og bland dem hurtigt med citronsaft.

Salat med æbler og jordskokker
Ingredienser
4 pers.
250 g
jordskokker
2 spsk citronsaft
2.5 spsk syltet, finthakket ingefær
1 fed knust hvidløg
2 spsk olivenolie
1 spsk balsamico
1 tsk honning
salt og peber
100 g
babyleaves (1 bakke)
25 g saltmandler
Tilbehør
300 g røget mørbrad i tynde skiver
300 g filonebrød
Opskrift og styling: Udviklet af Vibeke Lehn
Foto: Henrik Freek
Tilberedning
1
2
3
Tip
Salaten med æbler og jordskokker er velegnet som tilbehør f.eks. til røget kød og fisk eller som frokost-buffetret.
Tilføj saltede mandler. Smut en god håndfuld mandler, vend dem i lidt god olivenolie og flaget havsalt, bred dem på en plade med bagepapir og rist dem gyldne i ovnen ved 225°. Vend i mandlerne undervejs, lad dem afkøle og opbevar dem i en tætsluttende beholder.