Salat med æbler og jordskokker
Tilberedning
30 min - 4 personer
- Skrub jordskokkerne omhyggeligt og dup dem tørre. Snit jordskokkerne i meget tynde skiver og bland dem med æble og citronsaft.
- Rør ingefær, hvidløg, olivenolie, balsamico samt honning med salt og peber og vend denne blanding med jordskokker og æble, samt rødløg, babyleaves og salte mandler.
- Smag evt til med yderligere salt og peber og server salaten.
Salaten med æbler og jordskokker er velegnet som tilbehør f.eks til røget kød og fisk eller som frokost-buffetret.
Tip
Salte mandler
Smut en god håndfuld mandler, vend dem i lidt god olivenolie og flaget havsalt, bred dem på en plade med bagepapir og rist dem gyldne i ovnen ved 225°. Vend i mandlerne undervejs, lad dem afkøle og opbevar dem i en tætsluttende beholder.
Energi pr. person:
430 Kcal
Fedt: 30 %
Protein: 22%
Kulhydrat: 48%
Opskrift og styling: Udviklet af Vibeke Lehn
Foto: Henrik Freek