Saftige gulerodsboller med havregryn
Tilberedning
60+ min - ca. 12 stk
- Kom koldt vand, kogende vand og tykmælk i en skål og opløs gæren heri.
- Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet.
- Kom revne gulerødder, solsikkefrø, salt, olie og havregryn i væsken.
- Tilsæt melet lidt ad gangen – måske skal der tilsættes lidt mere mel - og ælt dejen til den er sammenhængende, men stadig lidt klistret.
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.
- Ælt dejen og form 12 boller.
- Læg gulerodsbollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve ca. 30 min. inden de bages i en forvarmet ovn ved 220 grader i 15 - 20 min. til de er gyldne.
Se trin-for-trin opskrift med billeder her
Opskrifter og styling Lone Kjær, Foto Anders Schønnemann