Det behøver hverken være svært eller særlig tidskrævende at bage nogle lækre boller. De saftige gulerodsboller er perfekte på morgenbordet, til frokost eller når du er sulten for sjov

Tilberedning

60+ min - ca. 12 stk

  1. Kom koldt vand, kogende vand og tykmælk i en skål og opløs gæren heri. 
  2. Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet.
  3. Kom revne gulerødder, solsikkefrø, salt, olie og havregryn i væsken.
  4. Tilsæt melet lidt ad gangen – måske skal der tilsættes lidt mere mel - og ælt dejen til den er sammenhængende, men stadig lidt klistret.
  5. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.
  6. Ælt dejen og form 12 boller.
  7. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve ca. 30 min. inden de bages i en forvarmet ovn ved 220 grader i 15 - 20 min. til de er gyldne. 

Se trin-for-trin opskrift med billeder  her

Opskrifter og styling Lone Kjær, Foto Anders Schønnemann 

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.