Der er alt mulig god grund til at komme grøntsager i sit bagværk! Blomkål forsvinder nærmest bare og ingen opdager, at de får lidt ekstra grønt. Desuden bidrager grøntsager ofte med fugt, der får bagværket til at holde sig lækkert lidt længere.

Tilberedning

+60 min - 16 stk

  1. Kog lidt vand op og bland det med koldt vand til det er ca. 37 grader.
  2. Rør gæren ud i det lune vand.
  3. Tilsæt sukker, salt, smeltet smør, blomkål og derefter mel. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Men nok til at kunne ælte dejen blank og glat.
  4. Lad dejen hæve i en time.
  5. Del dejen i ca. 18 stykker og tril dem boller, på et meldrysset bord. Sæt dem ret tæt på bagepladen, så de vokser let sammen under bagningen og får bløde sider.
  6. Lad bollerne efterhæve ca. ½ time.
  7. Pensl dem med æg pisket med koldt vand og bag dem ved 220 grader i ca. 10-15 minutter, til de er gyldne.
  8. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.
  9. Servér dem lune eller ved stuetemperatur.

TIP!

Bollerne holder sig lækre i 1-2 dage, derefter kan de ristes.

Opskrift og styling: Louisa Lorang. Fotograf: Lene Samsø

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.