En genial grøntsagssovs. Den smager fantastisk og kan bruges til alverdens retter, som fx lasagne, pasta eller chili con carne.


Tilberedning

45 min. - 4 pers.

Pil og hak løget. Skræl pastinakker, persillerødder, gulerødder og knoldselleri og skær i små tern på ca. 1 x 1 cm. Rens porren og skær i skiver. Skyl den godt.
Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Skyl persille og hak den.
Varm olien i en stor gryde og svits løg, presset hvidløg og chili. Tilsæt grøntsager, hakket rosmarin, hakkede tomater og bouillon og lad det hele simre under låg i ca. 15 min.
Tag 2/3 af grøntsagerne fra og blend det. Vend med resten af grøntsagerne og smag til med salt og peber. Er sovsen for tyk spædes til med mere bouillon.

Den med fløde
Tilbered sovsen som ovenstående, men med 3 dl bouillon. Blend sovsen til den er helt flydende og spæd til med 2 dl fløde. 

Tip

  • Brug saucen til kødsauce, pasta, i lasagne, eller der hvor du mangler sovs.
  • Svits evt. 500 g hakket oksekød med hvidløg og suppler med grøntsagssovsen
  • Sovsen kan også spædes til med mere bouillon og en, to, tre, så har du en grøntsagssuppe.
  • Saucen kan fryses.
  • Byt og erstat rodfrugterne afhængig af hvad du har.


 

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.