Når laks bliver trukket på spyd, drysset med sesamfrø og bagt i ovnen, kan børn godt lide fisk. Og når de så selv kan forsyne sig i små skåle med grøntsager, ris og sauce, er succesen hjemme! Spydende er også velegnede til grill.

Rumlespyd
Ingredienser
4 pers.
400 g laksefilet uden skind
8 træspyd
1 spsk sesamfrø
Salt og peber
Lime-ingefærsauce
2 forårsløg
1 spsk limesaft
½ dl sojasauce
2 dl bouillon (vand og terning)
2 tsk sukker
1 spsk friskrevet ingefær
1½ tsk majsstivelse
½ dl koldt vand
8 spyd
500 g broccoli
1 rød peberfrugt
4 dl rå ris, gerne brune
Pynt
Limebåde og eventuelt frisk koriander eller persille
Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen "Det er sjovt at lave mad" med Hjerteforeningen.
Tilberedning
1
2
3
4