Når laks bliver trukket på spyd, drysset med sesamfrø og bagt i ovnen, kan børn godt lide fisk. Og når de så selv kan forsyne sig i små skåle med grøntsager, ris og sauce, er succesen hjemme! Spydende er også velegnede til grill


Tilberedning

45 min - 4 personer

Kog risene efter anvisningen på emballagen.

Skær laksen i 8 skiver. Stik spydene i kødet, drys med sesamfrø og krydr med salt og peber. Læg spydene på bagepapir på en bageplade og sæt dem i ovnen ved 250 grader i 8-10 minutter.

Skær forårsløgene i tynde skiver. Kom forårsløg, limesaft, sojasauce, bouillon, sukker og ingefær i en gryde. Bring det i kog. Lad det snurre 2-3 minutter. Udrør majsstivelsen i vandet og rør det i. Kog saucen kort op under omrøring. Smag til.

Del broccolien i buketter. Skær stokken i tern. Kog buketter og tern i letsaltet vand 3-4 minutter. Afdryp i en sigte. Rens peberfrugten for stilk, kerner og hvide hinder. Skær den i strimler. Servér grønsagerne til laksespydene sammen med saucen og de kogte ris.

Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen "Det er sjovt at lave mad" med Hjerteforeningen.

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.