Rug – kål og ribs. Dejlige nordiske råvarer forenet i en ret, der nok skal gå hen og blive en af familiens nye livretter!


Tilberedning

45 min - 4 personer

Pisk æggene luftige. Rør mælk, salt og begge slags mel i. Lad dejen hvile 30 minutter. Rør dejen igennem. Bag dejen til 8-10 pandekager. Beregn ca. 1 dl dej til hver pandekage. Pensl med lidt olie hver gang inden du kommer en ny portion dej på panden.

Del kålen i blade. Skær den groveste del af kålbladene fra. Kog en gryde op med 1 liter letsaltet vand. Kog kålbladene i ca. 5 min. Afdryp dem i en sigte.

Skær skinken i strimler.

Bland sukker og skyllede ribs i en skål og ryst det sammen til sukkeret er fordelt på bærrene. Lad gerne bærrene trække lidt.

Server pandekagerne så alle kan fylde deres egne med kålblade, skinke, ost, ribs og yoghurtdressing.

Tip
Du kan vælge at snitte kålen i strimler inden den dampes, så skal du kun bruge et par dl letsaltet vand.

Opskrift  og styling: Bente Nissen Lundsgaard

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter Tilføj til madplan

Rugmelspandekager med savoykål og rysteribs

Tilføj denne opskrift
til dine farvoritter?

Tilføj til favoritter Tilføj til madplan
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.