Rugbrød med bagt blomkål og estragonmayonnaise
Tilberedning
30 min - 4 store rugbrødsmadder
- Sæt ovnen på 200 grader.
- Skær blomkålen ud i mellemstore stykker.
- Læg buketterne på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen i ca. 15 minutter til blomkålen er mør.
- Imens laves estragonmayonnaisen. Rør dijonsennep, æblecidereddike og salt sammen med æggeblommer i en røreskål. Rør godt sammen.
- Olien piskes i en tynd stråle under omrøring, så den ikke skiller.
- Vend til sidst den finthakkede estragon i.
- Smag til med salt, peber og citronsaft.
- Kom salatblade på 4 tykke skiver rugbrød. Fordel de bagte blomkålsbuketter ovenpå. Top med estragonmayonnaise og drys til sidst med flagesalt og friskkværnet peber.
Tip!
Estragonmayonnaisen smager også skønt i en sandwich. Prøv for eksempel en grovbolle med chorizo, spinat, tynde skiver af æble og hjemmelavet estragonmayonnaise.
Opskrift, foto og styling: Julie Karla