Rugbrødsmadder og smørrebrød kan være meget andet en leverpostej eller spegepølse. Her er et velbelagt stykke rugbrød med blomkål og estragonmayo.

Tilberedning

30 min - 4 store rugbrødsmadder

  1. Sæt ovnen på 200 grader.
  2. Skær blomkålen ud i mellemstore stykker.
  3. Læg buketterne på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen i ca. 15 minutter til blomkålen er mør.
  4. Imens laves estragonmayonnaisen. Rør dijonsennep, æblecidereddike og salt sammen med æggeblommer i en røreskål. Rør godt sammen.
  5. Olien piskes i en tynd stråle under omrøring, så den ikke skiller.
  6. Vend til sidst den finthakkede estragon i.
  7. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  8. Kom salatblade på 4 tykke skiver rugbrød. Fordel de bagte blomkålsbuketter ovenpå. Top med estragonmayonnaise og drys til sidst med flagesalt og friskkværnet peber.

Tip!

Estragonmayonnaisen smager også skønt i en sandwich. Prøv for eksempel en grovbolle med chorizo, spinat, tynde skiver af æble og hjemmelavet estragonmayonnaise.

Opskrift, foto og styling: Julie Karla

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter Tilføj til madplan

Rugbrød med bagt blomkål og estragonmayonnaise

Tilføj denne opskrift
til dine farvoritter?

Tilføj til favoritter Tilføj til madplan
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.