Klassisk roulade med lækkert fyld af flødeskum og sommerbær. Rouladen er let, lækker og luftigt - luksus på en varm sommerdag.


Tilberedning

45 min - 6 personer

Tænd ovnen på 180 grader.

Pisk æg og sukker hvidt og skummende ca. 10 minutter med en håndmixer.

Bland hvedemel med kartoffelmel og bagepulver og sigt det i æggemassen. Fold forsigtigt med en dejskraber, til melet er fordelt. Det er vigtigt at det foregår forsigtigt, da den indpiskede luft i æggemassen, helst ikke må røres ud.

Fordel forsigtigt dejen på en bageplade med bagepapir og bag i ca. 10 minutter til den er gylden i overfladen. 

Vend bunden ud på et stykke bagepapir drysset med sukker og lad den ligge lidt. Træk derefter papiret af bunden.

Skyl og afdryp bærrene. Skær de store bær i mindre stykker og drys dem med sukker.

Pisk fløden til skum og vend forsigtigt med sommerbær.

Spred flødeskumsbærrene ud på rouladen og rul forsigtigt sammen. Det gøres bedste ved at rulle papiret stramt om roulade, mens den forsigtigt rulles sammen.

Opskrift: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.