Et meget populært og elsket brød til al slags mad – eller server det i små firkanter til en drink!


Tilberedning

60+ min -

Rør gæren ud i lidt af vandet. Bland olie, tomatpure og finthakket rosmarin i. Tilsæt salt, sukker og mel. Ælt dejen til den er blød og smidig, ca. 5-10 minutter. Dæk dejen med lidt mel og et klæde. Lad dejen hæve i ca. 1½ time.

Læg dejen på bordet og ælt den igennem. Rul dejen ud til en firkant på ca. 25 gange 25 cm. Læg dejen på en bageplade med bagepapir. Tryk cherrytomater og små kviste rosmarin ned i dejen. Drys med groft salt.

Lad brødet hæve i 30 minutter.

Bag det midt i ovnen ved 225 grader i ca. 30 minutter.

Opskriften er fra bogen "Den lille røde om tomater"
Foto: Henrik Freek

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.