Røræg med krydderurter, spæd spinat og tomater
Det kræver lidt planlægning at lave Slow cooked tomater. Til gengæld smager de fantastisk og kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet.
Tilberedning
60+ min - 4 personer
Skær tomaterne i kvarte og vend med timian og olivenolie. Fordel tomaterne på en bageplade med bagepapir og drys med salt. Tør tomaterne i ovnen ved 100 grader i 3-4 timer.
Rør æg med mælk og hakkede krydderurter. Varm smørret på en pande og tilsæt æggemassen. Lad æggemassen stivne ved svag varme, mens der efterhånden skrabes forsigtigt fra bunden og ind mod midten i langsomme bevægelser. Fortsæt indtil æggemassen er næsten helt stivnet. Krydr med salt og peber.
Skyl spinaten og slyng den godt.
Server røræg med spinat, slow cooked tomater og rugbrød.
Opskrifter og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek