• Opskrifter
  • Gode råd
  • Frugt og grønt i sæson
  • Temaer
  • Nyhedsbrev
  • Login
  • Opskrifter
  • Gode råd
  • Frugt og grønt i sæson
  • Temaer
  • Nyhedsbrev
  • Login

Rødkålssalat med kirsebær, andebryst og valnødder

Du skal være logget ind for at gemme opskriften.
Vil du logge ind?

    Her bruges sommerens bær fra frost som smagsgiver og syre til en smuk og sprød decembersalat. Kirsebærret, som vi mest kender fra risalamande, får en plads i det salte køkken. Koriander fra det asiatiske køkken giver nye aromaer til det klassiske julebord.

    Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
    Vil du logge ind?
    • (0)
    30 min
    Aug – Feb
    Dagligt grønt
    Lav på gluten

    Ingredienser

    5 personer

    300 g rødkål, snittet fint i lange strimler
    100 g rødbede, skåret i strimler på
    mandolin eller foodprocessor
    5 g salt
    20 g flydende honning
    10 g dijonsennep
    4 g friskrevet peberrod, evt. mere
    afhængigt af styrken på peberroden
    12 g piskefløde
    10 g æbleeddike
    25 g frost kirsebær
    10 g olivenolie
    1-2 g friskkværnet peber

     

    150 g små æblebåde f.eks. Cox Orange
    eller Pigeon
    100 g frosne kirsebær, grofthakket
    15 g hakket frisk koriander
    50 g valnødder, grofthakket
    Hvis det ønskes: 300 gram rosastegt
    andebryst før stegesvind – svarende til
    ca. 50 g stegt andebryst pr person.

    Opskrift: Frugtformidlingen

    Styling: Gitte Heidi Rasmussen, Foto: Betina Hastoft

    Tilberedning

    1
    2
    3
    4
    5
    6

    Tip

    Andebryst, serveret enten i salaten eller ved siden af, giver en fyldig og mættende måltidssalat.

    I stedet for stegt and kan salaten serveres med rugbrødscroutoner og blå ost eller varmrøget laks.

    Bedøm opskriften

    Kan du lide opskriften? Bedøm den her.

    Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
    Vil du logge ind?

    Del opskriften

    Del opskriften med dine venner på Facebook eller Pinterest

      Bag hjemmesiden sæson.dk står Dansk Gartneri, som bl.a. står for frugt- og grøntbranchens fælles markedsføring.

      Hjemmesiden sætter fokus på sæsonens frugt og grønt, og inspirerer med opskrifter, viden om frugt og grønt samt masser af tips til forbrugerne og især børnefamilierne til en grønnere hverdag.

      Dansk Gartneri
      Axeltorv 3
      1609 København V
      saeson@danskgartneri.dk

      Tilmeld nyhedsbrev
      • Persondatapolitik
      • Cookies