God og fyldig salat til julens kraftige mad. Passer perfekt til and, flæske-og ribbensteg til helstegt mørbrad og mange, mange andre af julens gode sager.

Rødkålssalat med frisk og tørret frugt
Ingredienser
4 pers.
½ liter fintsnittet rødkål
2-3 rødbeder
2 æbler, fx Cox Orange eller Pigeon
1 skalotte- eller rødløg
125 g friske dadler eller bløde figner (evt. halvt af hver)
125 g friske brombær, evt. frosne, optøede
35 g ristede, afskallede hasselnøddekerner
Dressing
Frisk timian
2 spsk rødvinseddike
1 spsk olivenolie
1 tsk honning
Salt og peber
Opskrift: Vibeke Lehn
Fotograf: Henrik Freek
Tilberedning
1
2
3
4
5
Tip
Rist hasselnøddekernerne i en varm, tør pande til er mørke og de yderste skaldele løsnes.
Afkøl og gnid nødderne mod hinanden, så skallerne falder af. Opbevar nødderne i en tætsluttende dåse eller glas - de smager forrygende.