Spelt bidrager med fylde og nøddeagtig smag til denne flotte rødkålssalat med æbler.

Rødkålssalat med æbler og spelt
Ingredienser
4 pers.
- 1 dl perlespelt
- 2 æbler, f.eks. Ingrid Marie eller Cox Orange
- ½ liter fintsnittet rødkål
- 1 fintsnittet rødløg
- 1 dl grofthakkede, tørrede, frugter f.eks. abrikoser, rosiner og tranebær samt lidt syltet ingefær
- Dressing
- 2 spsk olie
- 4 spsk æbleeddike
- 2 tsk akaciehonning
- 1 tsk spidskommen
- Salt og peber
Opskrift og styling: Udviklet af Vibeke Lehn
Foto: Henrik Freek
Tilberedning
1
2
3
4
Tip
I stedet for perlespelt kan du bruge bulgur.
1 dl bulgur overhældt med 1 dl koldt vand, trækker til væden er opsuget.