En skøn sur-sød rødkålssalat som både kan bruges i julen og resten af vinteren. De grillede mandariner og nødderne gør salaten ekstra spændende

Tilberedning

30 minutter - 4 personer

Skær stokken af rødkålen og fjern de yderste grove blade. Snit rødkålen i fine strimler enten med en skarp kniv eller på et mandolinjern.

Skær mandarinerne med skrællen på i skiver på 1 cm. Steg dem på en grillpande eller på grillen i ca. 4-5 minutter på hver side, til de har fået farve og dufter sødt. Lad dem køle af på et stykke bagepapir.

Klip fignerne i bidder på størrelse med en terning. Hak paranødderne groft og rist dem på en tør pande, til de tager farve og begynder at dufte.

Sherryeddike-dressing
Rør sherryeddike, sennep, salt og peber sammen og pisk olivenolie i lidt efter lidt. Start med en tynd stråle og fort­sæt, til dressing tykner.

Vend kål, kirsebær, figner og paranødder med dressingen. Anret mandarinerne på et fad som bund og anret salaten ovenpå. Jeg spiser også skrællen på mandarinerne – de er både syrlige og bitre og giver et godt modspil til de søde kirsebær. Salaten er også god dagen derpå som madpakke.

Opskriften er venligst udlånt fra bogen "Salattøsen - Kål hele året rundt" af Mette Løvbom

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.