Rødkål med grillet mandarin
Tilberedning
30 minutter - 4 personer
Skær stokken af rødkålen og fjern de yderste grove blade. Snit rødkålen i fine strimler enten med en skarp kniv eller på et mandolinjern.
Skær mandarinerne med skrællen på i skiver på 1 cm. Steg dem på en grillpande eller på grillen i ca. 4-5 minutter på hver side, til de har fået farve og dufter sødt. Lad dem køle af på et stykke bagepapir.
Klip fignerne i bidder på størrelse med en terning. Hak paranødderne groft og rist dem på en tør pande, til de tager farve og begynder at dufte.
Sherryeddike-dressing
Rør sherryeddike, sennep, salt og peber sammen og pisk olivenolie i lidt efter lidt. Start med en tynd stråle og fortsæt, til dressing tykner.
Vend kål, kirsebær, figner og paranødder med dressingen. Anret mandarinerne på et fad som bund og anret salaten ovenpå. Jeg spiser også skrællen på mandarinerne – de er både syrlige og bitre og giver et godt modspil til de søde kirsebær. Salaten er også god dagen derpå som madpakke.
Opskriften er venligst udlånt fra bogen "Salattøsen - Kål hele året rundt" af Mette Løvbom