Sommerens favoritdessert fyldt med vitaminer og energi fra de mange skønne bær.


Tilberedning

30 min - 4 personer

Kom frugten i en gryde med vand og kog den i ca. 20 minutter.

Sigt og mål saften, hæld den tilbage i gryden og kog den igennem med sukker. Rør kartoffelmelet ud med lidt koldt vand eller kold saft.

Når saften koger kraftigt, flyttes gryden fra varmen og kartoffelmelsjævningen hældes i, under omrøring.  Eftervarmen jævner nu grøden, der IKKE må koge mere, for så bliver den "lang".

Endnu nemmere er det at jævne rødgrøden med Maizena udrørt i lidt koldt vand eller saft, da grøden skal koges igennem 2 – 3 minutter.

Hæld rødgrøden i skåle, drys med en anelse sukker, det forhindrer at grøden trækker skind. Sæt den koldt.

Server med mælk, fløde og mandeldrys.

Opskrift udviklet af Vibeke Lehn
Foto: Henrik Freek

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.