Rødbedetærte med laks og peberrod
Tilberedning
60+ min - 4 personer
- Bland speltmel, hvedemel og salt sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Saml dejen hurtigt med koldt vand. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile ca. 30 minutter i køleskabet. Imens tærtedejen står på køl, kan du forberede æggemassen til rødebedetærten.
- Rul tærtedejen ud mellem to stykker bagepapir. Træk det ene stykke bagepapir af og vend det andet med den udrullede mørdej nedad henover en smurt tærteform ca. 22 cm i diameter. Træk forsigtigt bagepapiret af og tryk dejen godt ned i formen, så den kommer op ad kanten. Prik dejen med en gaffel.
- Læg et lille stykke bagepapir over dejbunden og fyld med tørrede bønner eller tærtekugler. Bag tærtebunden ved 200 grader i ca. 12 minutter. Fjern bønner og bagepapir.
- Skær laksen i tern. Skræl rødbederne og skær dem i ultra tynde skiver. Skyl og slyng rucola tør. Rør æg med creme fraiche, peberrod, salt og peber. Fordel æggemassen på tærtebundene sammen med laks, rødbeder og ruocla. Bag rødbedetærten i ca. 20 min. til æggemassen er fast.
Opskrift og styling: Lone Kjær, Foto: Henrik Freek