Et kraftigt brød, som passer til efteråret. Server som tilbehør til fx supper.

Tilberedning

60+ min - Et stort foccaciabrød

  1. Hæld vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, kamutmel og durummel. Rør hvedemel i væsken og rør dejen rigtig godt sammen. Rør evt. dejen på en røremaskine, eller ælt så længe du har kræfter. Dejen skal føles tung og lidt klistret. Æltes dejen i hånden tilsættes lidt olie. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted ca. 1 time. 
  2. Skræl og riv rødbederne på den grove side af et rivejern. Ælt rødbederne i dejen.
  3. Beklæd en form ca. 30 x 30 cm med bagepapir og vælt dejen ud heri. Dryp olien over dejen og glat den ud med hænderne, så godt du nu kan. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.
  4. Tænd ovnen på 225 grader varmluft - 250 g almindelig ovn.
  5. Lav lidt huller i dejen med fingrene og fordel gedeost i mindre stykker i dejen. Drys med flagesalt og rosmarin.
  6. Stil et fad med koldt vand i bunden af ovnen. Bag brødet i ca. 20 min. til det er sprødt på overfladen. 

Opskrift og styling: Lone Kjær, Foto: Henrik Freek

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.