Rødbedefoccacia med gedeost
Tilberedning
60+ min - Et stort foccaciabrød
- Hæld vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, kamutmel og durummel. Rør hvedemel i væsken og rør dejen rigtig godt sammen. Rør evt. dejen på en røremaskine, eller ælt så længe du har kræfter. Dejen skal føles tung og lidt klistret. Æltes dejen i hånden tilsættes lidt olie. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted ca. 1 time.
- Skræl og riv rødbederne på den grove side af et rivejern. Ælt rødbederne i dejen.
- Beklæd en form ca. 30 x 30 cm med bagepapir og vælt dejen ud heri. Dryp olien over dejen og glat den ud med hænderne, så godt du nu kan. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.
- Tænd ovnen på 225 grader varmluft - 250 g almindelig ovn.
- Lav lidt huller i dejen med fingrene og fordel gedeost i mindre stykker i dejen. Drys med flagesalt og rosmarin.
- Stil et fad med koldt vand i bunden af ovnen. Bag brødet i ca. 20 min. til det er sprødt på overfladen.
Opskrift og styling: Lone Kjær, Foto: Henrik Freek