Rød suppe
Som navnet indikerer, får suppen en flot rød farve, som kickstarter appetitten! Suppen er nem og tilmed billig at lave, og hvis du er til stærk mad, kan du tilsætte hakket rød chili og skrue op for smagen.
Tilberedning
45 min. - 2 pers.
Svits grøntsagerne i lidt olie i en gryde. Tilsæt tomatpuré, herefter vand med opløste bouillonterninger og til sidst linserne. Kog i 20 minutter.
Blend suppen, til den er glat, og smag til med timian. Kog suppen op, og lad den simre, så den samler sig – også smagsmæssigt.
Rugtoner
Ryst forsigtigt rugbrødstern med lidt olivenolie i en frostpose, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Rist rugbrødscroutonerne sprøde i ca. 15 minutter ved 200 grader (ikke varmluft) midt i ovnen. Vend dem et par gange undervejs
Suppen kan serveres med rugtoner, lidt grøntsagssalsa af små agurketern og små tern af rød peber og evt. lidt chilisauce eller en klat græsk yoghurt.
De sprøde rugcroutoner eller rugtoner, som vi helst vil kalde dem, smager dejligt som snack, som drys på yoghurt, tykmælk på salat eller i en suppe.
Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen "Rigtig god fordøjelse"