Opskrift på super lækker tomatsuppe - billigt og nemt

Som navnet indikerer, får suppen en flot rød farve, som kickstarter appetitten! Suppen er nem og tilmed billig at lave, og hvis du er til stærk mad, kan du tilsætte hakket rød chili og skrue op for smagen.


Tilberedning

45 min. - 2 pers.

Svits grøntsagerne i lidt olie i en gryde. Tilsæt tomatpuré, herefter vand med opløste bouillonterninger og til sidst linserne. Kog i 20 minutter.

Blend suppen, til den er glat, og smag til med timian. Kog suppen op, og lad den simre, så den samler sig – også smagsmæssigt. 

Rugtoner
Ryst forsigtigt rugbrødstern med lidt olivenolie i en frostpose, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Rist rugbrødscroutonerne sprøde i ca. 15 minutter ved 200 grader (ikke varmluft) midt i ovnen. Vend dem et par gange undervejs

Suppen kan serveres med rugtoner, lidt grøntsagssalsa af små agurketern og små tern af rød peber og evt. lidt chilisauce eller en klat græsk yoghurt. 

De sprøde rugcroutoner eller rugtoner, som vi helst vil kalde dem, smager dejligt som snack, som drys på yoghurt, tykmælk på salat eller i en suppe. 

Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen "Rigtig god fordøjelse"

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.