Rodfrugtmoussaka
Tilberedning
+ 60 min. - 4 pers
Pil og hak løgene. Skræl rodfrugter og skær dem i tern ca. 1 x 1 cm.
Varm olien i en stor gryde og svits løg og presset hvidløg et kort øjeblik. Tilsæt kødet og brun det ved god varme. Kom rodfrugter i gryden og steg i yderligere et par minutter. Tilsæt tomatpure, hakkede tomater og oregano og lad saucen simre ved svag varme under låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og smag kødsaucen til med salt og peber.
Skær auberginer i skiver på ca. 1 cm tykkelse. Pensl med olie og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i ca. 10 min. ved 180 grader.
Skræl bagekartoflerne og kog i ca. 10 min. afkøl en smule før de skæres i skiver.
Varm 4 dl mælk i en gryde. Ryst resten af mælken med hvedemel til en jævning. Rør jævningen i mælken og kog i ca. 2 min. Tilsæt muskatnød og ost og smag saucen til med salt og peber.
Tænd ovnen på 225 grader.
Læg lagvis kartofler, aubergineskiver, kødsauce og bechamel i et ovnfast fad ca. 20 x 30 cm. Drys med revet ost og bag i ovnen i ca. 30 min. til moussakaen er gylden og fast. Lad stå ca. 10 min. før servering.
Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Line Falck