Lasagne er altid et hit, prøv denne udgave fyldt med grove rødder og masser af smag.

Rodfrugtlasagne
Ingredienser
6 personer
Sellerisauce:
4 fed hvidløg
1 kg (urenset vægt) knoldselleri
1 l letmælk
Friskkværnet peber
1 tsk salt
½ tsk revet muskatnød
2-4 spsk eddike f.eks. æblecidereddike eller hvidvinseddike
50 g reven mild ost
Rodfrugtsauce:
4 løg
1 kg (urenset vægt) rødbeder, persillerødder, pastinakker, jordskokker – blandet efter, hvad du har
2-3 spsk olie
½ l vand
2 spsk friskhakket basilikum, oregano eller rosmarin eller 1 spsk tørret
½ spsk salt
Friskkværnet peber
Desuden:
18-24 lasagneplader
Evt. 50 g reven mild ost til at drysse over
Tilbehør: kålsalat og evt. brød
Tilberedning
1
Sellerisauce
1
2
3
Rodfrugtsauce
1
2
3
Lasagnen lægges sammen
1
2