Hvem har sagt at chips kun kan laves af kartofler? Prøv disse skønne rodfrugtchips. Har du nogle halvkedelige og rynkede rodfrugter liggende i grøntsagsskuffen, er de oplagte at bruge, da de indeholder mindre vand. Psst. Det er helt okay at spise dem til hverdag!

Tilberedning

+60 min - 4 pers

Skræl rodfrugterne og skær dem tyndt på langs, på et mandolinjern. Alternativt kan de skæres i hånden.

Læg dem i ét lag på to bageriste uden bagepapir eller bageplader med bagepapir. Drys med salt og bag dem ved 110 grader i cirka 2 timer.

Åbn ovnen engang imellem og lad dampen slippe ud. De må gerne tage lidt farve. Hold øje med rodfrugtschipsene den sidste halve time, så de ikke bliver brændte. Tages ud når de er sprøde og køles ned inden servering. Kan opbevares i en lufttæt beholder.

Tip
Æblechips er også rigtig lækre. Gør på samme måde som med rodfrugterne, men drys med kanel i stedet for salt.

Opskrift, foto & styling: Sabine S. Nielsen

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.