Rispilaff med majs
En ny og anderledes idé med hele majskolber – inspireret af det krydrede cajun køkken.
Tilberedning
45 min - 4 personer
Varm olien op i en gryde med cayennepeber og svits løg, hvidløg og chili. Tilsæt risene og svits dem, til de bliver klare. Kom tomater, laurbær, bouillon og majs i tykke skiver ved og krydr med salt og peber. Lad retten simre under låg i ca. 20 minuttter til risen er mør og har opsuget al væden.
Rør i gryden et par gange undervejs og tilsæt mere væde, hvis retten er ved at koge tør. Lad retten trække i 10 minutter og server med fintsnittet forårsløg.
Tip
Server retten til grillede kæmperejer eller kyllingefilet på spyd. Kom alternativt kogt skinke ellerhamburgerryg i tern i rispilaffen 5 min. før den er færdig.
Energi pr. person
1900 kJ (450 kcal)
Fordelt på:
protein 9%
kulhydrat 72%
fedt 19% (9 g)