Jeg elsker risotto. Det er nemt at lave, og når det er vellavet, er det noget af det bedste. Denne version er med rosenkål, mandler og ekstra parmesan og perfekt som en grøn forret til nytårsaften.

Tilberedning

30 min - 4 pers

  1. Sautér risene i smør og olie. De må ikke tage farve. Kom løg og hvidløg ved og lad det sautere til de er bløde, men stadig ikke har farve.
  2. Hæld vin på lidt af gangen og fortsæt derefter med bouillon.
  3. Rør jævnligt.
  4. Snit rosenkål i tynde skiver, gem lidt til pynt.
  5. Tilsæt rosenkål når risene er næsten møre, vend parmesan i og tag gryden af varmen. Smag til med salt og peber og vend lidt ekstra smør i.
  6. Smut imens mandlerne.
  7. Rist mandlerne i olivenolie på en varm pande. Rist dem i 4-5 minutter.
  8. Krydr mandlerne med salt. Hæld en smule kogende vand på rosenkålsbladene.
  9. Servér risotto toppet med rosenkålsblade og ristede mandler.

TIP!
Denne portion er som forret til 2 personer, men risottoen er også perfekt som hovedret til en grøn gæst.

Opskrift og styling: Louisa Lorang. Fotograf: Lene Samsø

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.