Risotto med rosenkål og mandler
Tilberedning
30 min - 4 pers
- Sautér risene i smør og olie. De må ikke tage farve. Kom løg og hvidløg ved og lad det sautere til de er bløde, men stadig ikke har farve.
- Hæld vin på lidt af gangen og fortsæt derefter med bouillon.
- Rør jævnligt.
- Snit rosenkål i tynde skiver, gem lidt til pynt.
- Tilsæt rosenkål når risene er næsten møre, vend parmesan i og tag gryden af varmen. Smag til med salt og peber og vend lidt ekstra smør i.
- Smut imens mandlerne.
- Rist mandlerne i olivenolie på en varm pande. Rist dem i 4-5 minutter.
- Krydr mandlerne med salt. Hæld en smule kogende vand på rosenkålsbladene.
- Servér risotto toppet med rosenkålsblade og ristede mandler.
TIP!
Denne portion er som forret til 2 personer, men risottoen er også perfekt som hovedret til en grøn gæst.
Opskrift og styling: Louisa Lorang. Fotograf: Lene Samsø