Overrask med denne opskrift på en pink og sund risotto med rødbeder. Rødbeder rummer så meget smag, at det er unødvendigt med en masse smør, fløde og parmesan i risottoen. Og så pifter de enhver ret op med den skønne farve.

Tilberedning

30 min - 4 personer

Hak løg og hvidløg og sauter dem i smør og olivenolie. Skræld rødbederne og riv dem groft. Tilsæt rødbeder, ris og et par kviste timian og sauter videre til alle grønsager og ris er fedtet godt ind.

Tilsæt den kogende bouillon. Begynd med at tilsætte et par dl af gangen og lad den koge godt ind mellem hver tilsætning. Forsæt tilberedningen på denne måde, til bouillonen er brugt op og risene møre - det tager 18 - 20 minutter.

Smag til med salt og peber og server risottoen rygende varm, evt med lidt ekstra timian og bagt parmesan.

Parmesanbrud
Bland evt den revne parmesan med lidt tørrede krydderurter og bred den i et tyndt, jævnt lag på en plade med bagepapir. Bag osten ved 225° i 4 - 5 minutter til den er smeltet og gylden. Tag den ud og lad den bagte parmesan afkøle. Bræk parmesanen i store, grove brud og server ovenpå risottoen. (Kan tilberedes i forvejen)

Server som grøn middagsret evt. suppleret med lidt brød 

Energi pr. person:
520 Kcal
fedt 19 %
protein 13%
kulhydrat 68%.

Opskrift og styling Vibeke Lehn
Fotograf Henrik Freek 

Læs mere om

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.