Cremet bygotto med blomskålskrymmel smager meget dejligt og er et godt bidrag til fornyelse af den nordiske hverdagsmad. Server til ovnstegt fisk, kylling eller en bøf.


Tilberedning

45 min - 2 personer

Hæld perlebyggen i en si, skyl den under vandhanen og lad den dryppe af.

I en gryde, der kan gå i ovnen, svitses de finthakkede skalotteløg i en lille klat smør uden at tage farve.

Hæld perlebyggen på, krydr med salt og friskkværnet sort peber og lad det stege med et minuts tid, før vermouthen hældes ved. Lad det koge i yderligere et par minutter og spæd så op med vandet.

Læg låg på gryden og stil det ind i en forvarmet ovn på 180 grader i 20-25 minutter.

Riv blomkålen på den grove del af et rivejern, så du får blomkålskrymmel.

Tag gryden ud af ovnen, tjek om det er mørt, vend 15 g smør, blomkål og en håndfuld revet parmesan i. Låg på og lad det stå i et par minutter. Smag til og servér med det samme. 

Tip
Du kan evt. bruge perlespelt eller risottoris i stedet for perlebyg. Kog først efter anvisning på pakken.

Opskrift og styling: Udviklet og venligst udlånt af Rasmus Dalsgaard
Foto: Henrik Freek

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.