Revet blomkål med perlebyg
Cremet bygotto med blomskålskrymmel smager meget dejligt og er et godt bidrag til fornyelse af den nordiske hverdagsmad. Server til ovnstegt fisk, kylling eller en bøf.
Tilberedning
45 min - 2 personer
Hæld perlebyggen i en si, skyl den under vandhanen og lad den dryppe af.
I en gryde, der kan gå i ovnen, svitses de finthakkede skalotteløg i en lille klat smør uden at tage farve.
Hæld perlebyggen på, krydr med salt og friskkværnet sort peber og lad det stege med et minuts tid, før vermouthen hældes ved. Lad det koge i yderligere et par minutter og spæd så op med vandet.
Læg låg på gryden og stil det ind i en forvarmet ovn på 180 grader i 20-25 minutter.
Riv blomkålen på den grove del af et rivejern, så du får blomkålskrymmel.
Tag gryden ud af ovnen, tjek om det er mørt, vend 15 g smør, blomkål og en håndfuld revet parmesan i. Låg på og lad det stå i et par minutter. Smag til og servér med det samme.
Tip
Du kan evt. bruge perlespelt eller risottoris i stedet for perlebyg. Kog først efter anvisning på pakken.
Opskrift og styling: Udviklet og venligst udlånt af Rasmus Dalsgaard
Foto: Henrik Freek