• Opskrifter
  • Gode råd
  • Frugt og grønt i sæson
  • Temaer
  • Nyhedsbrev
  • Login
  • Opskrifter
  • Gode råd
  • Frugt og grønt i sæson
  • Temaer
  • Nyhedsbrev
  • Login

Rejer i kokossauce med spinat

Du skal være logget ind for at gemme opskriften.
Vil du logge ind?

    VATAPÁ er navnet på denne farverige streetfood-ret med rødder i afrikansk madkultur.

    Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
    Vil du logge ind?
    • (0)
    45 min
    Maj – Okt
    Dagligt grønt
    Lav på laktose

    Ingredienser

    4 pers.
    100 g daggammelt smuldret brød
    1 dåse kokosmælk
    400 g store rejer i skal, f.eks. grønlandske dybhavsrejer
    4 dl bouillon
    1 løg
    1 tomat
    2 spsk olivenolie
    2 fed presset hvidløg
    2 tsk finthakket rød chilipeber
    2 laubærblade
    2 tsk gurkemeje
    2 tsk spidskommen
    1 bundte basilikum
    1 bundte friske koriander
    salt og peber
    200 g frisk spinat
    200 g cherrytomater
    1 spsk olivenolie

    Tilbehør

    ris

    Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen ”Brasiliansk grill, tapas & streetfood” af Bente Nissen Lundsgaard.

    Tilberedning

    1
    2
    3
    4

    Tip

    Du kan smage retten til med limesaft og friskrevet ingefær.

    Nogle bruger hvedemel til at jævne retten med, men brødkrumme giver saucen en delikat konsistens, som passer godt sammen med rejerne. Her er brugt gurkemeje til at give retten den gule farve, i Brasilien bruger de den orangefarvede palmeolie, der hedder dendêolie.

    Bedøm opskriften

    Kan du lide opskriften? Bedøm den her.

    Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
    Vil du logge ind?

    Del opskriften

    Del opskriften med dine venner på Facebook eller Pinterest

      • Prøv også

      • Lynstegte nudler, rejer og iceberg - opskrift fra Sæson

        Lynstegt iceberg med nudler og rejer

        Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
        Vil du
        logge ind?
        • (0)
      • thaisuppe med porrer og rejer

        Thaisuppe med porrer og rejer

        Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
        Vil du
        logge ind?
        • (0)
      • curry med spidskål

        Thaicurry med spidskål

        Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
        Vil du
        logge ind?
        • (0)
      • thaisalat med kokosmælk og kinakål

        Thai salat med kinakål og kokosmælk

        Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
        Vil du
        logge ind?
        • (0)

      Bag hjemmesiden sæson.dk står Dansk Gartneri, som bl.a. står for frugt- og grøntbranchens fælles markedsføring.

      Hjemmesiden sætter fokus på sæsonens frugt og grønt, og inspirerer med opskrifter, viden om frugt og grønt samt masser af tips til forbrugerne og især børnefamilierne til en grønnere hverdag.

      Dansk Gartneri
      Axeltorv 3
      1609 København V
      saeson@danskgartneri.dk

      Tilmeld nyhedsbrev
      • Persondatapolitik
      • Cookies