VATAPÁ er navnet på denne farverige streetfood-ret med rødder i afrikansk madkultur.

Rejer i kokossauce med spinat
Ingredienser
4 pers.
100 g daggammelt smuldret brød
1 dåse kokosmælk
400 g store rejer i skal, f.eks. grønlandske dybhavsrejer
4 dl bouillon
1
løg
1
tomat
2 spsk olivenolie
2 fed presset hvidløg
2 laubærblade
2 tsk gurkemeje
2 tsk spidskommen
1 bundte
basilikum
1 bundte
friske koriander
salt og peber
Tilbehør
ris
Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen ”Brasiliansk grill, tapas & streetfood” af Bente Nissen Lundsgaard.
Tilberedning
1
2
3
4
Tip
Du kan smage retten til med limesaft og friskrevet ingefær.
Nogle bruger hvedemel til at jævne retten med, men brødkrumme giver saucen en delikat konsistens, som passer godt sammen med rejerne. Her er brugt gurkemeje til at give retten den gule farve, i Brasilien bruger de den orangefarvede palmeolie, der hedder dendêolie.