Ratatouilletærte med hakket okse
Tilberedning
60+ min - 4-6 personer
Tærtebund
- Bland grahamsmel, hvedemel og salt sammen.
- Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Saml dejen hurtigt med koldt vand.
- Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile ca. 30 minutter i køleskabet.
- Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Træk det ene stykke bagepapir af og vend det andet med den udrullede mørdej nedad henover en smurt tærteform ca. 25 cm i diameter.
- Træk forsigtigt bagepapiret af og tryk dejen godt ned i formen, så den kommer op ad kanten. Prik dejen med en gaffel. Læg et stykke bagepapir over bunden og fyld den med tørrede bønner eller tærtekugler. Bag bunden ved 200 grader i ca. 12 minutter.
- Fjern bønner og bagepapir.
Fyld
- Skær peberfrugt, aubergine og tomater i mundrette stykker.
- Varm olien i en stor gryde og steg kødet sammen med presset hvidløg og hakket rosmarin.
- Tilsæt grøntsager og steg i yderligere et par minutter. Tag gryden af varmen og krydr med salt og peber.
- Rør æg med creme fraiche og vend med kød og grøntsager. Fordel fyldet på den forbagte tærtebund. Top med reven ost og bag tærten i ovnen i ca. 25 minutter.
Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek