Der er lidt middelhavsstemning over denne tærte. Har du lyst til en vegetar-tærte kan oksekødet undlades.  


Tilberedning

60+ min - 4-6 personer

Tærtebund
Bland grahamsmel, hvedemel og salt sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Saml dejen hurtigt med koldt vand. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile ca. 30 minutter i køleskabet.  

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Træk det ene stykke bagepapir af og vend det andet med den udrullede mørdej nedad henover en smurt tærteform ca. 25 cm i diameter. Træk forsigtigt bagepapiret af og tryk dejen godt ned i formen, så den kommer op ad kanten. Prik dejen med en gaffel. Læg et stykke bagepapir over bunden og fyld den med tørrede bønner eller tærtekugler. Bag bunden ved 200 grader i ca. 12 minutter. Fjern bønner og bagepapir.

Fyld
Skær peberfrugt, aubergine og tomater i mundrette stykker.
Varm olien i en stor gryde og steg kødet sammen med presset hvidløg og hakket rosmarin. Tilsæt grøntsager og steg i yderligere et par minutter. Tag gryden af varmen og krydr med salt og peber. 

Rør æg med creme fraiche og vend med kød og grøntsager. Fordel fyldet på den forbagte tærtebund. Top med reven ost og bag tærten i ovnen i ca. 25 minutter. 

Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.