Rabarbertrifli med vanilje-mandelcreme
Tilberedning
30 min - 4 personer
- Skær rabarberne i små stykker på ca. 1 cm. Kom rabarber og sukker i en gryde og kog i ca. 10 minutter ved svag varme. Tag gryden af varmen og afkøl kompotten.
- Pisk æggeblommer sammen med sukker, majsstivelse og vaniljekorn i en gryde. Hæld mælken i gryden og kog op under piskning til cremen tykner.
- Hæld cremen i en skål, drys overfladen med en smule sukker og afkøl. Smut og hak mandlerne og vend i cremen.
- Pisk fløden til en let skum. Knus makronerne. Hæld evt. lidt portvin eller sherry over. Fordel lagvis i glas, rabarberkompot, makroner, vaniljecreme og flødeskum.
Tip
Ønsker du en mere sommerlig trifli, så kom 250 g friske jordbær i rabarberkompotten.
Opskrifter og styling Lone Kjær, Foto: Henrik Freek