Rabarbertærte med marcipan
Tilberedning
60+ min - 8 personer
Tilberedningsmetode
- Smuldr smørret i melet. Bland sukker og æggeblommer i og saml dejen. Lad dejen hvile ca. 30 minutter i køleskab.
- Udrul dejen til 1 rund plade. Fordel dejen i en smurt tærteform ca. 26 cm i diameter.
- Skær rensede rabarberstilke i ½ cm tykke skiver. Kom dem i en skål og drys med 2 spsk sukker.
- Pisk æggehviderne stive. Tilsæt de 4 spsk sukker og pisk til det bliver lidt sejt. Riv marcipanen og vend den i. Rør vaniljekorn i. Fordel blandingen i tærtebunden. Fordel rabarberne over. Drys mandler og 2 spsk sukker over.
- Bag tærten i ovnen ved 175 gr. i ca. 1 time på midterste ovnribbe.
- Afkøl tærten, drys den evt. med lidt sigtet flormelis og server den med flødeskum.
Opskrift udviklet af Bente Nissen Lundsgaard, Foto: Martin Dyrløv