Måske den mest lækre rabarbertærte, der overhovedet findes! Lav den som her med marcipan og server med flødeskum. Så bliver det ikke meget bedre.

Tilberedning

60+ min - 8 personer

Tilberedningsmetode

  1. Smuldr smørret i melet. Bland sukker og æggeblommer i og saml dejen. Lad dejen hvile ca. 30 minutter i køleskab.
  2. Udrul dejen til 1 rund plade. Fordel dejen i en smurt tærteform ca. 26 cm i diameter.
  3. Skær rensede rabarberstilke i ½ cm tykke skiver. Kom dem i en skål og drys med 2 spsk sukker.
  4. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt de 4 spsk sukker og pisk til det bliver lidt sejt. Riv marcipanen og vend den i. Rør vaniljekorn i. Fordel blandingen i tærtebunden. Fordel rabarberne over. Drys mandler og 2 spsk sukker over.
  5. Bag tærten i ovnen ved 175 gr. i ca. 1 time på midterste ovnribbe.
  6. Afkøl tærten, drys den evt. med lidt sigtet flormelis og server den med flødeskum.

Opskrift udviklet af Bente Nissen Lundsgaard, Foto: Martin Dyrløv

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.