Nemme saftige rabarbermuffins med chokolade og vanilje. Pynt med mynteblade og sigtet flormelis. En rigtig sommerfavorit.

Tilberedning

+60 min - 12-14 stk.

Fordel rabarberskiverne i en smurt ovnfast form. Drys med 2 spsk sukker. Stil dem i ovnen ved 200 grader på midterste ovnribbe ca. 10 min. Lad dem køle af. Tag 50 g fra til pynt.

Pisk æg og sukker skummende. Pisk blødt smør i. Tilsæt hvid chokolade, hvedemel, bagepulver og vanilje og citronskal til æggemassen. Rør mælken i. Vend rabarberne i. Hvis der er dannet saft ved rabarberne, kommer du også det i.

Fordel dejen i muffinsforme. Bag kagerne ved 175 grader på midterste ovnribbe ca. 25 min.

Smelt hvid chokolade og smør sammen over vandbad og fordel det over kagerne. Pynt med rabarberskiverne og evt. tallerkensmækkerblade eller mynteblade. Sigt lidt flormelis over.

Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard, Foto: Henrik Freek

Læs mere om

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.