Denne cremede, frugtige mousse er en dejlig blød måde at nyde den ellers lidt skarpe rabarber på. 


Tilberedning

+ 60 min - 4 personer

  1. Skær rabarberne i stykker på 3-4 cm, og kom dem i en gryde sammen
    med sukkeret og appelsinjuicen.
  2. Bring det i kog, og lad det simre under hyppig omrøring i ca. 15 minutter, til rabarberne er helt møre og bløde.
  3. Beregn i mellemtiden, hvor meget husblas, du skal bruge til 5 dl væske – det afhænger af mærket, så følg anvisningerne på pakken (blandingen er på mere end 5 dl, men moussen skal være ret blød).
  4. Udblød husblassen i en skål med koldt vand i ca. 10 minutter.
  5. Purer de kogte rabarber grundigt med en stavblender (eller brug en almindelig blender, og hæld puréen tilbage i gryden).
  6. Hæld vandet fra husblassen, pres den fri for væde, og rør den i den stadig varme rabarberpuré. Den skal opløses helt i puréen, så rør grundigt rundt i godt et minut. (Hvis rabarberpuréen er kølet for meget ned, må du varme den op igen, inden du tilsætter husblassen, men den må ikke koge).
  7. Lad rabarberpuréen køle af til stuetemperatur.
  8. Pisk æggehviden helt stiv i en ren skål, og vend den forsigtigt i den afkølede rabarberpuré med en stor metalske.
  9. Pisk fløden til blødt skum i en anden skål – den må ikke blive for stiv, for så er den svær at vende jævnt i. Vend den meget forsigtigt i rabarberblandingen, og sørg for at bevare blandingen så luftig som muligt. Fordel moussen i 4 glas, og lad den stivne i køleskabet i mindst 6 timer inden servering.
  10. Hvis du har lyst til lidt sprød og syrlig frugtpynt, kan du vende de rå
    rabarberskiver i sukker og anrette dem på mousseportionerne. Server
    dem straks, evt. med shortbread-småkager eller calvadosflorentinere

Opskriften er venligst udlånt fra bogen "Hverdagsmad med frugt og bær fra River Cottage" af Hugh Fearnly-Whittingstall

 

Læs mere om

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.