Server rabarberkage med smuldredej direkte i bradepanden med vaniljecreme

Tilberedning

+60 min - 6-8 pers

  1. Skær rabarber i små stykker. Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og stang samt ingefær i en gryde og kog ved svag varme i ca. 10 min. Tag vaniljestangen op og afkøl kompotten.
  2. Rør alle ingredienserne til smuldredejen sammen til en smuldret masse.
  3. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Rør smør, sukker og vaniljekorn hvidt med en elpisker.
  4. Tilsæt æggene et af gangen. Bland mel med bagepulver og sigt det i dejen. Rør dejen godt sammen.
  5. Fordel 1/3 af smuldredejen i bunden af en smurt ildfast form (ca. 25 x  20 cm).
  6. Kom dernæst sandkagedejen ovenpå. Fordel rabarberkompot på dejen og drys resten af smuldredejen herpå. Drys med mandelflager.
  7. Bag kagen ved 180 grader i ca. 45 min. Mærk efter om kagen er bagt med en kødnål. Hænger der dej ved bages kagen lidt længere tid.
  8. Afkøl kagen.
  9. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn hvidt og luftigt. Pisk fløden til en let skum og vend med æggesnapsen til en creme.
  10. Pynt evt. rabarberkagen i bradepanden med rå strimler af rabarber samt citronmelisse.
  11. Server kagen med vaniljecreme.

Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Line Falck

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.