Denne lækre og friske rabarber cheesecake er den perfekte sommerdessert. Pynt med skovsyre og server cheesecaken med en hjemmelavet rabarberkompot til.

Tilberedning

+60 min - 4 personer

Bunden: Bland smør og kiks godt, brug evt. en foodprocessor. Fordel blandingen i en springform på 20-22 cm i diameter, der er foret med husholdningsfilm. Brug bagsiden af en ske til at presse kiksemassen sammen i formens bund. Stil bunden tildækket i køleskab.

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. Rør flødeosten sammen med æggeblommer, cremefraiche, vanilje, citronskal og citronsaft. Tag husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad eller i mikroovn. Rør husblassen med lidt af flødeosteblandingen og vend den i resten. Pisk hviderne stive, tilsæt sukker og pisk et par min. mere. Vend de stiftpiskede hvider i flødeosteblandingen. Hæld flødeosteblandingen over kiksebunden i springformen. Stil flødeostekagen tildækket i køleskab 4-6 timer eller til næste dag.

Gelé: Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. Skær rensede rabarber i 1 cm skiver. Skyl og skær jordbærrene i kvarte. Kog vand og sukker op. Kog rabarber og jordbær heri 5 minutter. Pres det gennem en si. Varm op igen. Tag husblassen op af vandbadet. Smelt husblassen i den varme saft. Køl blandingen af til den kun er lidt lunken. Hæld geléen forsigtigt over kagen.

Stil igen kagen tildækket i køleskab ca. 4-6 timer. Pynt evt. med skovsyre.

Rens rabarberne til kompotten og skær dem i 1 cm skiver. Kog dem op i vand, citronsaft og sukker ca. 5 minutter. Afkøl. Server kompotten til cheesecaken.

Opskrift og styling: Bente Nissen Lundsgaard, Foto: Henrik Freek

Læs mere om

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.