Her er en fremragende salat. Nyd den, så snart de første rabarber dukker op i butikkerne, eller senere på året, når de første nye gulerødder kommer frem.


Tilberedning

30 min - 2 personer

Rør ingredienserne til dressingen grundigt sammen i en skål, eller ryst dem sammen i et syltetøjsglas, til dressingen er tyk og jævn. 

Skræl gulerødderne, og skær dem i tændstiktynde strimler (eller riv dem groft). Hvis du bruger nye sommergulerødder, kan du nøjes med at skære dem i kvarte eller ottendedele på langs. Kom strimlerne i en skål.

Hvis du bruger almindelige rabarber, skal de skrælles, da deres yderste lag kan være ret trevlet. De helt nye fremdrevne rabarber behøver ikke at skrælles, og det er dejligt at kunne beholde deres 
lyserøde farve i salaten. Skær under alle omstændigheder rabarberne i meget tynde skiver let på skrå af stænglerne.

Kom rabarberne ned til gulerødderne, hæld dressingen over, og vend råkostsalaten sammen. Lad den trække i ca. 10 minutter, og anret den derefter på et fad (eller to tallerkener).

Skær eller bræk osten i små stykker, og drys dem over salaten sammen med valnødderne. Slut af med et drys peber fra kværnen, og server straks. 

Variationer: Rå knoldselleri eller rødbede i tændstikstrimler kan være
en fin erstatning for gulerødderne. Du kan også blande to eller endda
alle tre rodfrugter.

Opskriften er venligst udlånt fra bogen "Hverdagsmad med frugt og bær fra River Cottage" af Hugh Fearnly-Whittingstall

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.