Her er en fremragende salat. Nyd den, så snart de første rabarber dukker op i butikkerne, eller senere på året, når de første nye gulerødder kommer frem.

Råkostsalat med rabarber og gulerødder
Ingredienser
2 personer
Ca. 125 g gulerødder (2 mellemstore, 1 meget stor eller en håndfuld babygulerødder)
ca. 125 g rabarber (et par gode stilke), trimmede
75 g blød eller fast gedeost eller anden fast, salt ost, fx feta
25 g halve valnødder (eller mindre stykker)
Til dressingen
3 spsk ekstrajomfruolivenolie
1 tsk æblecidereddike
1 tsk dijonsennep
1 tsk honning
havsalt og friskkværnet sort peber
Opskriften er venligst udlånt fra bogen "Hverdagsmad med frugt og bær fra River Cottage" af Hugh Fearnly-Whittingstall
Tilberedning
1
2
3
4
5
Tip
Variationer: Rå knoldselleri eller rødbede i tændstikstrimler kan være en fin erstatning for gulerødderne. Du kan også blande to eller endda alle tre rodfrugter.